Šta ima novoga?
O s v j e ž e n o:
[]
23.12.2006. Izgled prvotno postavljene stranice, dan poslije. Razlika nije velika u izgledu, ali nadam se da jeste u sadržaju. Izgled stranice 23.12.2006.
Drvena trklja
Trklja
Kukuruza
kukuruza
Zidni Junghans
Zidni Junghans
A-U kruna
20 Austro-Ugarskih kruna
Mladi Gospodin
Mladi Gospodin.
Sestre SMI
Za Tebe ću živjeti.
Slike izgubljenoga..
Slike izgubljenoga zavičaja

Komentari i primjedbe...

Reakcije i komentari na sadržaj stranica orlovac.eu, koje su ostavljene na ovoj stranici uz pomoć linka kontakt. Iz razumljivih razloga sam izostavio sve osobne podatke iz primljenih elektroničkih poruka, osim imena, tamo gdje je navedeno.
Negativnih kritika nije bilo, iako su one jednako korisne radi poboljšanja sadržaja i kvalitete rada. Najveći broj pitanja je bio u svezi traženja izgubljenih osoba, što je i razumljivo, s obzirom na sve ono što nas je zadesilo tijekom i nakon rata u Bosni i Hercegovini. Onda dolaze pitanja kako započeti genealogiju obitelji.

Svima se od srca zahvaljujem na rječima podrške i ohrabrenja, koje će mi biti poticaj u mome daljnjem radu. Svakako, često navratite na stranice orlovac.eu, a ja ću nastojati dodavati nove sadržaje onako kako mi slobodno vrijeme dozvoli, u nadi da će se ponešto zanimljivo za svakoga naći.

Poruke:

Dolje navedene poruke su poredane kronološkim redom, tako da je najstarija na dnu ove stranice, a najnovija na vrhu.

2009. - 2012.

Ime: Marko
Poruka:

Marinko, sve je odlično, sve je za 5, ja ne znam i ne pamtim ni polo mada sam odrastao u Bukovici. sad se podsjećam i sjećam dosta toga, ne kao ti, malo sam mlađi pa manje i pamtim... ...puno pozdrava tebi i svim Orlovcima ma gdje god bili.

Ime: Kata
Poruka:

Bog Gospon Orlovac. Vašu WEB-Stranicu sam savim slučajno otkrila, tražeći riječi i notni zapis pjesme "Plač Anđela". Stranica Vam je za 10, lijepo uređena i bogata tako vrijednim sadržajima a vrlo brza u pregledavanju. Vaši Bukovičani (ili Bukovčani) mora da su ponosni što imaju tak nešto HVALE vrijedno... Imala bih jednu zamolbu da mi, ako možete, kažete u kom domenu ili koji program ste koristili za postavku Vaše WEB-stranice? Naravno, ako nije komplicirano jer ja nisam neki veliki stručnjak. Lijep pozdrav i zahvaljujem unaprijed

Ime: Desa
Poruka:

Poštovani, sve sam recepte probala. Hvala Vam. Ako imate recept za sarmu, molim vas pošaljite. Unapred hvala.

Odgovor: recept za sarmu je postavljen ovdje.

Ime: Dragan
Poruka:

Pozdrav! Čitao sam vaš sajt i sve čestitke za njega, pregledan je i odličan. Ono što me je ponukalo da Vam pišaem jeste rečenica kako ste počeli tako što ste dobili jedan sat. Eto i ja sam dobio na poklon jedan zidni sat i već me počelo zanimati, a ja ne znam ništa o satovima. Pa sam pomislio da bi mi Vi mogli nešto kazati...

Ime: Dragan
Poruka:

Svaka čast za obradu teksta o CB ATOM 3...

Ime: Ljubo
Poruka:

Pozdrav od bivšeg radioamatera Ljube takodje CB-aša. I ja sam bio jedan od onih koji su gradili CB Atom3. Drago mi je da se ipak netko sjeća na stare dane. Bivši radio klub...

Ime: Dragan
Poruka:

Faljen Isus i Marija!
Poštovani: moji korjeni su iz Bukovice. Prije svega bih vam se zahvalio na njegovanju povjesti mjesta iz kojega potičem. Volio bih da ostvarim kontakt sa vama u nadi da ću bolje upoznati taj kraj i saznati nešto o svojoj obitelji...

Ime: Danijela
Poruka:

Svaka čast na sadržaju stranica!!! Odlične su!!! Interesira me bazen u vrhu Bukovice tj. ko je radio taj projekt? I ako može nešto više o tom.... Unaprijed zahvalna.
(Odgovor možete pročitati: ovdje!)

Ime: Jagoda
Poruka:

Pozdrav,
Tražeći Lukine pjesme na internetu, naišla sam na Vašu stranicu i ovim putem od srca Vam se zahvaljujem. Neopisiva radost zaiskrila je u meni, kad sam uvidjela da sve što me zanima, mogu ovdje naći. Bog Vas blagoslovio.

Ime: Snježana
Poruka:

Veliki pozdrav!
Tražeći određene teme koje me zanimaju, ovu sam stranicu imala dosta puta priliku "prelistati" i svaki put sam bila izuzetno, izuzetno ugodno iznenađena, kako obimnim i kvalitetnim sadržajem, tako i njezinom "grafičkom" i "tehničkom" dorađenošću. To je definitivno jedna od kvalitetnijih stranica hrvatskog govornog područja! Svaka čast na tolikoj zauzetosti i požrtvovnosti koja je svakodnevno potrebna za održavanje takve jedne stranice!
Osim što sam time oduševljena, javljam se i jer moji korijeni sežu u taj kraj...

Ime: Josip
Poruka:

Poštovani,
slučajno sam naišao na Vašu stranicu i ostao sam zadivljen lijepim i nesvakidašnjim sadržajem. Osobito pjesme g. Luke Balvana su ostavile lijep dojam na mene. Stoga bih volio posjetiteljima Internetskog portala Raskrižje...

Ime (Name): Godfrey
Poruka (Message):

Dear friend,
I came across your site regarding ORLOVAZ family name. I am descended from a Michelina Orlovaz from Malta. Her father was a seaman serving in the merchant navy. He was Maltese and a British Subject. His name was Giovanni [Johan] Orlovaz born about 1827. My mother always told me when I was a small boy in Malta that he came from Austria. This was the first time I have seen some proof of that as I was not sure where the name came from.
Godfrey...

Ime: Ivica
Poruka:

Marinko
svaka ti čast ovo je stvarno dobro da se može sve vidjeti i čitati o nama.

Ime: Ivana
Poruka:

Samo pohvale vašoj stranici jako mi se sviđa i imate jako zanimljivih stvari. Jako me veseli vaša stranica kada god ju otvorim.
Puno pozdrava iz Zagreba.

Ime: Josip
Poruka:

veliko Hvala na slikama, super su!
  Ako ćete dolaziti tu kod nas javite se i uvijek ste dobro došli i ako Vam bilo što treba. Ja se  isto malo bavim fotografijom i isto sam na Nikonu pa sam Vas zato primjetio ... došli smo danas doma u pola 8 u Zagreb. sve je bilo ok.
Još jednom hvala i lijepi pozdrav i Hrvatske!

Ime: Branko
Poruka:

Poštovani,
hvala Vam lijepa na trudu oko izrade ove web stranice na kojoj se toliko lijepoga može naći...

Ime: Andreja
Poruka:

Hvaljen Isus i Marija!
Budući da moj sin za dvije nedjelje ima prvu pričest i odabran je da solo pjeva pjesmu NEK TE HVALE, odlučila sam potražiti na internetu tonski zapis te pjesme. Uz Božju pomoć našla sam je od prve i to na vašem web site-u. Naravno, nisam mogla odoljeti i "skinula" sam si i ostale pjesme koje su me oduševile.
Zahvaljujem se što ste nam ih ostavili dostupnima.
Srdačan pozdrav iz Zaprešića pored Zagreba.

Ime: Ružica
Poruka:

stranica je predivna, nadahnjujuća i k tome na njoj sam ugledala jedno predivno lice koje pjeva kao anđel s. Irena Olujević, (tvoja Ružica).
Veliki pozdrav za sve one koji su sudjelovali na stvaranju ove zaista predivne stranice.

Ime: Davor
Poruka:

Halo Marinko,
evo da ti se javim nakon toliko godina, slučajno sam "otkrio" tvoju stranicu i moram reći da je jako dobro napravljena. Da ti napišem par rečenica mi teško pada jer još nisam 100 % prebrodio prošlost i imam  poteškoća što se tiče  kontakta sa ljudima iz bivšeg zavičaja... Nadam se da ste svi dobro i zdravi a neću pitat jeste li se naviknuli u novoj zemlji (to je teško!). Eto bilo bi mi drago da mi se javiš na e-mail
puno vas pozdravljaju: Davor...

Ime: Marko
Poruka:

ja sam rođen u Jablanu a moji su iz Bukovice ova pjesma je više nego za pet. Hvala ti za sve što si napravio na ovoj stranici.

Ime: Snježana
Poruka:

Cijenjeni gospodine Orlovac,
tražeći informacije po netu, naišla sam na Vašu zanimljivu i lijepo dizajniranu stranicu (pohvale, pohvale) naime, sakupljam podatke vezane za predavanje koje bih željela prirediti...

Ime: Milan
Poruka:

Poštovani gospodine Orlovac, 
najprije sretnu i uspješnu Novu 2009. Godinu Vama i cjeloj vašoj obitelji. Listajući vašu internet stranicu oduševio sam se idejom i realizaciom. Pošto sam rođen u Bukovici posebno mi se svidio dio o našem selu. Sve čestitke za uloženi trud, jer raseljavanjem sela, mislio sam da će se mnoge stvaru iz sela zaboraviti ili individuano pamtiti, međutim sa ovom stranicom i prikupljenim podatcima ostaće zapamćeno mnogo, mnogo toga kao pdsjetnik na nešto što su i stariji stanovnici sela zaboravili...
Za sada lijep pozdrav...

2006. - 2008.

Ime: Nataša
Poruka:

Poštovani, 
Upravo čitam roman Katedrala od Ive Brešana o Šibenskoj katedrali. Bogata zbirka fotografija na vašim stranicama doprinjela je da se bolje uživim u roman, te da ponešto i naučim.
Hvala Vam.
Pozdrav,
Natša

Ime: Darko
Poruka:

Cijenjeni Prijatelju,
veliki kompliment za ovakvo opširno djelo pogotovo o selu Bukovici i jedno iskreno hvala jer sam uz Tvoju dragocijenu kolekciju podataka konačno upoznao bitne detalje područja u kojem je rođen i odrastao moj otac Jakov (...). On mi je dosta pričao ali nisam uspio puno toga upoznati... Majka mi je iz Ivanjske (...) pa me to čini još više ponosnim pripadati od Tebe opisanom području.
Hvala Ti što sada znam puno više o svom podrijetlu. Uvijek ću rado svratiti na Tvoju stranicu u nadi da ćeš napisati još više detalja o našem selu koje nas povezuje!

Ovom prigodom čestit i blagoslovljen Božić i puno uspjeha u Novoj Godini 2008!

Uz prijateljski pozdrav
Darko

Ime: Slobodan
Poruka:

pozdrav familiji orlovac i moram da vas pohvalim sajt je super :). Ja sam iz Makedonije...

Ime: Miroslava
Poruka:

Dobar dan cjenjenom gosp. Orlovac! Zahvaljujem na silnom trudu i kolekciji mnogih sadržaja.
Vašim trudom prisjetala sam se svih novčanica u mom životu i ponovo ih vidjela...

Ime:
Poruka:

svaka čast za pjesme Luke Balvana, to je naša hrana i radost, pjesma hvala ti za narod hrvatski preskače, ako možete skinuti pjesmu i staviti je na link ispravnu bio bih zahvalan. Pozdrav iz zgb.

Ime: E.E.
Poruka:

Stranica je odlična! Hvala na mogućnosti za download prelijepih pjesama i još ljepših knjiga. Tack tusen tack!
Posdrav od banjalučanke (zalužani)...

Ime: Viktor
Poruka:

Bog Marinko
Evo ja nabrzinu prosurfo tvoju rodoslovnu stranicu, odlično! Najviše mi se sviđo google earth link s kućicama. Rodoslovno stablo si mogo malo dotjerat u FTM. Onaj švecki Biskup je dobar, ali ako se možete vratit u domovinu to bi bilo naj bolje.

Ime: Zlatko
Poruka:

Pozdrav,
...Kao djete sam često išao na ljetovanje u Kozaru k babi i didi u selo Kozara. Baš mi je drago za ovu stranicu, isprintao sam rječnik mojim roditeljlima i oduševljeni su. Veliko hvala!

Na kraju jedna kritika koja se zapravo ne tiče autora sajta orlovac, ali htio bih ovo napisati čisto za informaciju.
Knjiga fra Jurice Šalica - SJEVEROZAPADNO OD BANJALUKE ima jednu pogrešku, vezanu uz naslovnu fotografiju na knjizi.
Kip je napravio Josip Slavulj...

Ime: Josip
Poruka:

Hvaljen Isus i Marija!
Moram priznati da sam dugo tražio ovakvu stranicu na kojoj mogu pronaći hrvatsku katoličku glazbu. Preporučit ću je dalje.
Poslušao sam već par pjesama od Luke Balvana i jako dobre su kvalitete. Bog vas blagoslovio!
Pozdrav

Ime: Jelena
Poruka:

Hi:
(...)Zahvaljujem se i stranice vam je krasna.
Pozdravi iz suncane Ottawe,
Jelena

Ime: Davor
Poruka:

Poštovani g.Orlovac,
želim zahvaliti, u svoje i u ime mog prijatelja Zorana ..., Vama i g. Luki Balvanu što ste velikodušno omogućili besplatno skidanje njegovih pjesama i meditacija.
Kako moj prijatelj nije vičan računalima, obvezao me da Vam prenesem njegovu zahvalnost i oduševljenje pjesmama.
S poštovanjem
Davor

Ime: Katarina
Poruka:

Eto čitam ovo o rodnom kraju i kuće koje se sjećaš i ne nađoh naših....
ipak pozrdrav od jedene Bukovčanke!

Ime: Željko
Poruka:

Dragi Marinko,
HVALA Ti i ujedno bih zahvalio Luki Balvanu, što je na internet napokon stavljena duhovna glazba. Već dugo godina pretražujući internet, nisam našao puno duhovne glazbe.To je ono što je trebalo odavno napraviti, ima previše smeća na internetu, video clipova s nasiljem, pornografijom, i raznih "duhovnosti". Danas mladi rijetko čitaju tekstove, većinom traže razne clipove, igrice i glazbu. Zato ti još jednom zahvaljujem, ja sam preporučio stavljanje glazbe uredniku web stranice www.palotinci.hr, a u zadnje vrijeme ima nešto i kraćih video clipova, na istoj stranici. Ja sam na www.esnips.com stavio dobar dio Lukinih pjesama, jer mladi i ne posjećuju baš neke određene stranice, a kamoli nažalost katoličke stranice, većinom servise za razmjenu datoteka. Iz tog razloga sam stavio duhovne pjesme, a napravio sam i test, s funny clips, i očigledno je da većinom otvaraju folder s klipovima, ali ih ipak dosta pogleda i ostale foldere. To što sam uradio, je sve u duhu Lukine dozvole...
Puno pozdrava,
Željko

Ime: Branko
Poruka:

Ima fotosa i fotosa, ali ovdje se baš zastane pa uživa!

Ime: Robert
Poruka:

dobar dan gospodine orlovac!
sasvim slučajno sam naišao na vaš zanimljiv sajt.
Zanimalo bi me kako ste uspjeli napraviti tako ipak opširno obiteljsko stablo? Već davno imam takvu želju za moju obitelj, ali neznam kako! Ako mi možda možete dati savjet? Hvala unaprijed za javljanje.
pozdrav iz svicarske
robert

p.s. izvinite moj ne baš najbolji hrvatski, odrastao sam u švicarskoj...

Ime: Ivona
Poruka:

Matošević Stipo, Ilija i Ivo, njihov otac nije Juro, nego Pejo. Nije velika greška, ali eto da ispravimo...

Ime: Sedin
Poruka:

Gospodine Orlovac,
detaljno sam pregledao Vašu stranicu i zaista sam fasciniran predanosti i temeljitošću Vašeg rada na očuvanju važnih podataka Vaše porodice. Pored temeljitosti za pohvalu je i kvalitet web-prezentacije koja bi mogla biti uzor lijepo, efikasno i s mjerom uređene stranice. Želim Vam svako dobro i puno uspjeha u daljnjem radu.
S poštovanjem
Sedin

Ime: Ljiljana
Poruka:

Hej Marinko,
eto opet sam se skitala po tvojoj stranici, i naravno, po ne znam koji put oduševila svim tim podatcima i velikim trudom uloženim da bi se tako nešto napravilo.
Svaka ti čast!
Moram priznati, hvalim se kolegici iz ureda i ostalim iz moga Odjela. Slušamo prekrasan glas Luke Balvana i...naravno, gledamo slikice pa se prisjećam svih lijepih trenutaka i svih dragih ljudi...
Nadam se da ćete uskoro dolaziti u naš kraj i da nas nećete zaobići!
Šaljemo vam svima puno pusa i pozdrava iz Višnjevca obasjanog suncem

Ime: Anto
Poruka:

Bok,
Gledali smo slike iz Bukovice na GoogleEarth i pogrešno je nešto upisano: Na mjestu moje kuće je upisano Tomo Matošević, a on je bio kuća prije mene. Ono poslije nas je vikendica Jure Misije. Pa ako možeš, onda to promijeni.
Pozdrav,
Anto

Ime: Živko
Poruka:

E baš mi je drago što sam naletio na ovaj članak o CB. Te 1979-80 bio sam student u B.L. Imao sam tada Atom 3, a kasnije i President J.Q. Tko se nebi sjetio Alfe , mislim da je to bio Rudi Pavlović, ja sam bio Gama. Bilo je to sretno vrijeme za sve nas.
Pozdrav

Moj komentar: "Alfa" je bio Mile Sedić, a Rudi Pavlović je bio "Džambo".

Ime: Ivica
Poruka:

svaka ti čast marinko

Ime: Marija
Poruka:

Faljen Isus i Marija, gosp. Marin !
Hvala Vam za E-mail, ma čitala sam Vaše stranice, baš interesantno pišete... ja sam rodjena kod Podmilačja, zato znam gdje je Vaša Bukovica, prolazim onuda kad vozim Gradiška-Jajce. Ja živim 38 god. u Bayern. Sve nas veže ljubav za naše rodno selo, ma gdje odselili, koliko stari bili. Niko nema šta Bosna imade, sv. Ivu i rakiju šljivu..., eto hvala Vam da ste se javili. Puno Vas pozdravlja
Marija.

Ime: Marija
Poruka:

Dragi moji Hrvati !
Slučajno sam našla Vašu stranicu, tražeći Marijanske pjesme, o kako sam Vam zahvalna za ove divne pjesme, Marijine i Isusove posebno. Bog Vas blagoslovio i pomogao svaki dan Vašega života. Poslat ću ih onima što su slabi u vjeri, imam ih dosta u Diaspori. Šokačke pozdrave Vam šaljem.
Marija

Ime: Stipo Šošić
Poruka:

Dragi Marinko,
Pregledao sam Vašu stranicu koja je veoma bogata - sa puno vrijednih podataka o Vama samima i kraju odakle potječete. Vrijedno je to i nek Vam nebude žao uloženog truda. Čestitam i želim da Vas Vaša nostalgija za rodnim krajem koja se isčitava na stranici još dugo ne napusti.
Pozdrav i Božji blagoslov
Stipo

Ime: Branko
Poruka:

Najprije lijepi pozdrav svima!
Zadovoljstvo je pročitati i pogledati obilje interesantnih tema ukusno probranih zanimljivosti. Koristim priliku da zaželim puno uspijeha u daljem radu.

Ime: Ivona
Poruka:

Prvo: sve pohvale za stranicu. Stvarno je super za ljubitelje Bukovice i okolice. Drugo: dečko koji stoji pokraj mog (...) na fotografiji Bukovica, krajem 60-ih, fotografija druga, sa lijeve strane je Niko Valentić, Lucin. Puno pozdrava od obitelji (...) iz Zagreba.

Ime: Edita
Poruka:

Marinko,
stalno pronalazim nove i zanimljive sadržaje na tvojoj stranici, zbilja mi se veoma dopada, ovaj članak o vrelima - čista petica!
pozdrav, Edita