Šta ima novoga?
O s v j e ž e n o:
[]
Kukuruza
kukuruza
Susreti u Bukovici
Mir i dobro u Bukovici Emisija "Mir i dobro" HRT-a u Bukovici.
Vuci
M. Cihlar Nehajev
Bosanski dinar
100 BiH din 1992.
Bukovica
Gdje je Bukovica?

Knjige, Josip Eugen Tomić

JOSIP EUGEN TOMIĆ, rođen u Požegi 18. listopada 1843. Umro 13. srpnja 1906. Hrvatski popularni književnik, prozaist i dramatičar. Studirao je pravo u Zagrebu i Grazu. 1873. - 79. je bio dramaturg Hrvatskog zemaljskog kazališta. Poznat je i po dovršetku Šenoine "Kletve". Istaknuo se i svojom prevoditeljskom djelatnošću sa pedesetak kazališnih dijela i mnogih povijesnih romana.
Najpoznatija djela: "Melita", svojevrsna kritika viših građanskih krugova; "Veronika Desinićka"; "Zmaj od Bosne" i proze na bosanske teme. Pisao je i komedije: "Bračne ponude", "Zatečeni ženik" i poznatu popularnu komediju "Franjo barun Trenk"

Ove elektroničke knjiga u pdf. formatu može se preuzeti i pohraniti na vaše računalo ili izravno čitati ovdje. Knjige je dozvoljeno kopirati, ispisivati, slati prijateljima.
Uživajte u ljepoti hrvatske klasične književnosti.

Adboe Acrobat

Za čitanje knjiga ili otvaranje karata, te drugih dokumenata, trebate imati beaplatni program Acrobat Reader instaliran na vašem računalu.

Zmaj od bosne

ZMAJ OD BOSNE
Husein-kapetan Gradaščević, poznat kao Zmaj od Bosne, kako se sam nazivao i potpisivao. Jedan je od pokretača pobune Bošnjaka za autonomiju Bosne, a od 1831. godine je i njen vođa. Nanosi poraz Velikom Veziru i Sultanovoj vojsci na Kosovu polju...

Opančareva kći

OPANČAREVA KĆI
Zanimljiva novela u majstorskom stilu Josipa Eugena Tomića. Lako za čitanje, kratko ali slatko.

Melita

MELITA
Za srce i dušu, roman Josipa Eugena Tomića, kritika viših društvenih slojeva. Ne samo tijekom čitanja, nego i poslije ostanu vam događaji urezani u sjećanju.


Prikladne stranice: